Селска зелева чорба

29/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Опитайте и ви обещаваме, че ще поискате и допълнително от тази вкусна зелева чорба"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В тенджера се слага вода да заври и се добавя нарязаният кромид лук. Зелката се нарязва на ситно и се запържва с нарязания праз лук до зачервяване.

Изсипва се във врящата вода и се оставя да ври на тих огън, добавя се оризът, овкусява се със сол.

Когато се свари оризът се прави застройка - киселото мляко се разбива с жълтъка до еднородна смес, добавя се малко от водата на супата и се изсипва в тенджерата при непрекъснато бъркане.

Зелевата чорба може да се овкуси с чубрица, дафинов лист скилидки чесън.

Селската зелева чорба е идеална за разтоварване в зимните дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: