Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Кисело зеле с ориз и пилешко

Кисело зеле с ориз и пилешко

Кисело зеле с ориз и пилешко
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Вадете виното, че тази вкусна селска гозба не върви да се сервира така"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 зелка
  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • ориз - 150 г
  • олио
  • червен пипер
  • дафинов лист
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се сваряват до готовност. Изваждат се от бульона и се оставят да се охладят. В същия бульон се слага нарязаното кисело зеле.

Вари се до омекване на зелето. В тава се слага обезкостеното месо и се добавя зелето.

Слага се оризът, подправките и се сипва от бульона да покрие ястието. Капва се малко мазнина и се запича на 200 градуса до извиране на водата.

Киселото зеле с ориз и пилешко е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Вместо черен пипер съм написала два пъти червен пипер!
17.01.2017 15:10