Ябълков Крамбъл
Krambl od jabuka

Ябълков Крамбъл

Marina Ivanova BotevaMarina Ivanova Boteva
Новак
2411
Ябълков Крамбъл1 / 2
17/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Всеки истински крамбъл има хрупкави трохи и задължително се поднася с леден сладолед - така ще направим и ние"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мандарините се изцеждат от сока на преса, не се мелят. Ябълките се измиват, обелват и нарязват на не много дебели парченца. Ябълките се поливат със сока от мандарини.

Царевичното брашно се смесва с канелата, ванилията и брашното от арония. Добавя се съм ябълките и хубаво се разбъркват. Слагат се в тава и се пъхат в предварително загрята на 180 градуса фурна. Пекат се 20-25 минути.

През това време в купа се разбъркат останалият мед с овесените ядки. Аз лично използвам един пакет от овесените ядки на нестле, защото имат и кокос и какао и са доста приятно овкусени. Ако използвате обикновени овесени ядки, ще е добре тук да добавите още канела, ванилия или други аромати на вкус.

Получава се едно доста лепкаво и трудно за разнасяне тесто, особено ако медът е хубав. За улеснение може да го разтопите на водна баня предварително, за да е по-течен и да се смеси по-лесно с ядките.

Вадите тавата, заливате/ разнасяте тестото отгоре. Внимавайте да не смачкате ябълките. Връщате във фурната и печете още 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: