gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Дроб Сарма»Пилешка дроб сарма с пухкава заливка

Пилешка дроб сарма с пухкава заливка

Цветанка ЦветановаЦветанка Цветанова
Готвач
1234292602122
Пилешка дроб сарма с пухкава заливка
Снимка: Цветанка Цветанова
1 / 3
17/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции8
"Майсторите знаят, че тайната на вкусната дроб сарма е в заливката, а тази е просто великолепно - хапнете, оценете и не забравяйте да добавите рецептата към любимите си"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в мазнина, добавят се отцедените и нарязани дробчета да се позапържат леко.

Добавя се оризът и като стане кристален се добавят подправките. Пече се на 180 градуса 40 мин.

Заливката винаги ми е била най сложната част през годините, но открих правилните пропорции и вече се справям.

Слага се половината мляко и солта да се загрее почти до завиране. През това време разбивате яйцата с останалото мляко и добавяте брашното.

Като се достигне фаза завиране на млякото изсипвате сместа с енергично разбъркване и се бърка до новото завиране на сместа.

Изсипва се в тавата върху ориза и дробчетата и премествате тавата на горния ред на фурната да се запече заливката. Бон апети с тази вкусна дроб сарма.

Пилешката дроб сарма с пухкава заливка е много сполучливо ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: