gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Кисело зеле яхния

Кисело зеле яхния

МаргаритаМаргарита
Новак
7504159
Кисело зеле яхния
Снимка: Маргарита
1 / 2
18/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Вкусно и много ароматно - вкусна постна яхния по селски с кисело зеле"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 малка зелка
  • червен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 1 - 2 бр
  • черен пипер - по желание (на зърна)
  • доматено пюре - 200 мл
  • вода
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на ситно и се задушава в подсолена вода. Тъй като то вече е по-меко от прясното, не е нужно много време за приготвянето му.

След това се добавя олиото и доматеното пюре, както и подправките.

Ако желаете то да не бъде постно (тъй като е подходящо за Бъдни вечер), може да добавите всякакво месо, приготвено предварително по ваша преценка.

Аз добавих нарязани пилешка и свинска пържола, които бяха печени на скара.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
40
32
20
10
Дай твоята оценка: