Меденки за Коледа

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4119891581k1
Меденки за Коледа
Снимка: Мария Гулекова
1 / 2
18/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Не може да пропуснете за Коледа да не сложите на трапезата от тези меденки"

Необходими Продукти

  • За меденките
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • мед - 1 к.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • брашно - колкото поеме (около 500 г)
  • За глазурата
  • белтъци - 1 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 3 - 4 капки
  • сладкарска боя - цвят по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват, заедно с олиото. След това се добавя пудрата захар и меда и отново се разбива много добре.

Брашното се пресява заедно със содата и канелата и добавя лъжица по лъжица към яйчената смес. Брашно се добавя до получаване на лепкаво, средно твърдо тесто, като то трябва да се отделя лесно и да не остава по ръцете.

Готовото тесто се разточва дебело с дебелина около 0.5 см. Използвайте се формички, които имате вкъщи.

Меденките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса върху хартия за печене. Готови са, когато придобият лек розов цвят.

Глазурата се приготвя като белтъка се разбие много добре с пудрата и лимоновия сок. Сместа се разделя в зависимост от това, колко цвята бои ще използваме.

С помощта на шприц се украсяват меденките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: