Крехки телешки пържоли на тиган
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Пържоли»Крехки телешки пържоли на тиган

Крехки телешки пържоли на тиган

EfrosiaEfrosia
Джедай
9414k1014k
Крехки телешки пържоли на тиган1 / 2
10/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Крехки и бързи пържоли на тиган със специална марината"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 4 пържоли без кокали
  • соев сос - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • ракия - 60 мл
  • лимони - сока на 1 лимон
  • чесън - 4 скилидки пасиран
  • сол
  • черен пипер
  • вино - сухо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте телешките пържоли с дебелина 3-4 см. Добре ги осолете и ги накиснете в марината, приготвена от всички останали съставки. Оставете по възможност за 1 нощ в хладилник или за поне няколко часа.

На следващия ден го извадете 1 час преди да започнете да готвите, за да се отпусне месото. Загрейте тиган с дебело дъно и го намазнете.

Сложете пържолите първо на по-силен огън за 30 секунди да се запържат от двете страни и да се запечатат.

После намалете котлона и на слаб огън пържете до достигане на резултата. По желание може да капвате малко вино. Поднесете с гарнитура от зеленчуци, гъбен сос и т.н.

Рейтинг

5 7
4 11
3 6
2 3
1 0
Дай твоята оценка: