Козунак с крем карамел

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
6
7k
Козунак с крем карамел
Снимка: Monika Ivanova
2 / 9
10/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
"Обичаме козунак, обожаваме крем карамел, а в комбинацията от двете сме направо влюбени"

Необходими Продукти

  • козунак - 1 средно голям, сух
  • прясно мляко - 1 литър
  • яйца - 5 - 6 броя
  • ванилия - 2 пакетчета
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч. + 100 г за карамел
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелизирайте 100 г захар и ги сипете карамела на дъното на йенска тава. Наредете отгоре филии козунак с дебелина около 1 см - до средата на височината на тавичката.

Разбийте с миксер яйцата със захарта и млякото и сипете смества върху козунака. Оставете така да престои 15 минути, за да може козунакът да попие течността.

Сложете да се изпече в друга тава на водна баня в предварително загряна фурната на около 160 градуса.

Готовият сладкиш се охлажда добре и се обръща в подходящ поднос.

Рейтинг

5 9
4 6
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка: