Панирани печени чушки

18/01/2017
Diddy Portarska
отDiddy PortarskaЧирак504160
"Хем печени, хем панирани - как да не бъдат и изядени за нула време?"
Приготвяне90 мин.
Готвене90 мин.
Общо180 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 421
  • Преглеждания за месеца245
  • Преглеждания за седмицата83
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • чушки - 15 бр.
  • олио - за пърженето
  • За панировката
  • брашно - 200 г
  • галета - 2 с.л.
  • чесън прах - на вкус
  • сол - на вкус
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват хубаво, след това се опичат. Не ги печете до пълно зачерняване, защото така се белят по-трудно. Когато чушките са готови и леко изстинат, се обелват и се оставят в гевгир, за да може да се отцеди водата и да не ви пращят в тигана.

Междувременно се приготвя панировка. Брашното, галетата, чесънчето на прах и солта се слагат в дълбока чиния и хубаво се разбъркват.

Яйцата се разбъркват отделно в друга купичка, но ги разбъркайте добре, за да няма цял белтък.

След това се загрява мазнина в тиган.

И пърженето следва следните движения. Взимаме печена чушка, овалваме я хубаво в брашното. след което я топваме в яйцата и я мяткаме в тиган.

Не я пържим дълго време, колкото да се опържат яйцата и внимаваме да не загори. Това е!

Панирането винаги е връткаво, но винаги е вкусно! Приятен апетит!подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар