Пържени пилешки трътки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
Пържени пилешки трътки3 / 3
10/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
"Всичко започва с порция пържени трътки и завършва с весели спомени"

Необходими Продукти

  • пилешки трътки - 1 кг
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 2 с.л.
  • олио - за пържене
  • чесън - 3 скилидки
  • оцет - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • вода - 100 мл
  • нишесте - съвсем малко, за сгъстяване на соса
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете пилешките трътки в подсолена гореща вода за 10-15 минути. Отцедете ги и ги изчакайте да се охладят. Загрейте маслото в тиган заедно с олио и сложете да се пържат посолените и поръсени предварително с черен пипер трътки.

Щом хванат тъмно златист равномерен загар, са готови.

За соса кипнете заедно водата с оцета, соевия сос и по желание сгъстете с малко нишесте. Щом свалите соса, го разбъркайте с пресования чесън и прясно накълцан магданоз.

Поднесете порция трътки, поляти с малко от соса.

Рейтинг

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: