Домашен царевичен хляб

Diddy PortarskaDiddy PortarskaЧирак525170
18/01/2017
"Този царевичен хляб става толкова вкусен, че винаги го изяждаме още преди да е изстинал "
Приготвяне50 мин.
Готвене100 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 396
  • Преглеждания за месеца353
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 300 г
  • бяло брашно - 400 г
  • мая - 40 г (1 пакетче)
  • вода - 350 мл хладка
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Царевичното брашно се смесва с бялото брашно. Оформя се кладенче.

След това разбиваме маята с водата, докато шупне. Към нея прибавяме захарта и солта, докато се стопят.

След това тази смес се изсипва в кладенчето на брашното и започва да се бърка с лъжица.

Замесваме тесто. Важно е да спре да се лепи по пръстите. Така се познава дали е готово. Оставяме го да втаса за около 20-30 минути. След което тестото се премесва и се оставя да втаса отново, но този път може за 15 минути.

След това се слага в намазнен съд, в който ще се пече. Слагаме го във фурната на 180 градуса с вентилатор и се пече до готовност.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар