gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Домашен царевичен хляб

Домашен царевичен хляб

Diddy PortarskaDiddy Portarska
Помощник Готвач
57388145264
Домашен царевичен хляб
Снимка: Diddy Portarska
1 / 2
20/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Този царевичен хляб става толкова вкусен, че винаги го изяждаме още преди да е изстинал"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 300 г
  • бяло брашно - 400 г
  • мая - 40 г (1 пакетче)
  • вода - 350 мл хладка
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Царевичното брашно се смесва с бялото брашно. Оформя се кладенче.

След това разбиваме маята с водата, докато шупне. Към нея прибавяме захарта и солта, докато се стопят.

След това тази смес се изсипва в кладенчето на брашното и започва да се бърка с лъжица.

Замесваме тесто. Важно е да спре да се лепи по пръстите. Така се познава дали е готово.

Оставяме го да втаса за около 20-30 минути. След което тестото се премесва и се оставя да втаса отново, но този път може за 15 минути.

След това се слага в намазнен съд, в който ще се пече.

Слагаме го във фурната на 180 градуса с вентилатор и печем хляба до готовност.

Домашният царевичен хляб е много сполучлив.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: