Кексът на мама

ИринаИрина
Новак
15682146
Кексът на мама
Снимка: Ирина
1 / 3
10/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Хубавите рецепти за кекс се предават от майка на дъщеря и от уста на уста"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме яйцата и захарта, бъркаме докато се получи хомогенна смес. Добавяме олиото и продължаваме да бъркаме, след това добавяме ванилията.

Бакпулвера слагаме в брашното, пресяваме го и добавяме и брашното. Готовата смес слагаме в подходяща форма, в която сме сипали малко олио. По желание оставяме 1/3 от сместа и слагаме каквото.

Бъркаме добре и добавяме какаовата смес при другата. Пече се на 170 градуса, при необходимост отгоре се слага фолио, за да се изпече хубаво вътре и да се избегне загаряне отгоре.

Когато е готов кексът, се завива с памучна кърпа, докато изстине, за по-лесно отлепване.

По желание декорираме с пудра захар, сметана или течен шоколад.

Кексът на мама е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: