Зеленчуци на пара
Steamed Vegetables
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчуци на пара

Зеленчуци на пара

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
3712k69k
Зеленчуци на пара1 / 3
10/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1-2
"Зеленчуците на пара са изключително полезни, а когато са залети и с малко масло - и невероятно вкусни!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете половин литър вода в по-широка тенджера. Отгоре сложете уреда за варене на пара.

Ако нямате, използвайте нещо като прикачаща се решетка или по-голям гевгир.

Вътре сипете предварително почистените и нарязани по-ситно зеленчуци.

Сложете капака и оставете да се варят на пара за 20-25 минути.

Поднесете готовите зеленчуци, поръсени с малко сол, черен пипер и зехтин.

Ако искате да станат по-вкусни, още толи ги разбъркайте с 1-2 с.л. масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
56
42
35
20
10
Дай твоята оценка: