Риба на пара

10/03/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510328
"Здравето започва с правилното хранене, затова ви предлагаме тази здравословна рецепта!"
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 138
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • риба - филе от сьомга, хек, треска, бяла риба
  • бахар - 4 зърна няколко зърна
  • розмарин - 1 стръка
  • лимони - сокът на 1 - 2 лимона
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете филе от посочените риби, а ако не, може да ползвате и нарязана риба, като парчетата трябва да са с големина до 15 см.

Рибата добре се осолява и се поръсва с черен пипер.

Кипнете в тенджера 1 л вода, заедно с леко спукания бахар, розмарина.

Сложете приставката за готвене на пара, поставете в нея рибата, похлупете и оставете да се вари за около 10 минути.

След това внимателно се изважда, полива се със струйка зехтин и се поднася с резен лимон игарнитура от зеленчуци по желание.подобни рецепти тук

5 4
4 7
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Александър
Александър
21.08.2015 19:57
Използвах ви рецептата само с бяла риба обаче добавих и девисил отгоре, като я поднесох със сос тартар накрая и щях да си изям ръцете... Страхотно :)
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв