Риба на пара

Риба на пара

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
Риба на пара1 / 3
10/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
"Здравето започва с правилното хранене, затова ви предлагаме тази здравословна рецепта!"

Необходими Продукти

  • риба - филе от сьомга, хек, треска, бяла риба
  • бахар - 4 зърна няколко зърна
  • розмарин - 1 стръка
  • лимони - сокът на 1 - 2 лимона
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Изберете филе от посочените риби, а ако не, може да ползвате и нарязана риба, като парчетата трябва да са с големина до 15 см.

Рибата добре се осолява и се поръсва с черен пипер.

Кипнете в тенджера 1 л вода, заедно с леко спукания бахар, розмарина.

Сложете приставката за готвене на пара, поставете в нея рибата, похлупете и оставете да се вари за около 10 минути.

След това внимателно се изважда, полива се със струйка зехтин и се поднася с резен лимон игарнитура от зеленчуци по желание.

Рейтинг

5 4
4 7
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: