Кюфтенца от просо и спанак

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5284k1k2k5
Кюфтенца от просо и спанак
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
19/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Впрегнали сме цялото си въображение в действие, за да ви приготвим много вкусни и много апетитни вегетариански кюфтенца. Вярваме, че ни се получи"

Необходими Продукти

  • просо - 100 г
  • чиа - 1 с.л.
  • спанак - 150 - 200 г пресен
  • лук - 1 средна глава, кромид
  • моркови - 1 бр. малък
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 2 с.л.
  • куркума - 1/2 к.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • кимион - 1 щипка
  • хималайска сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Просото сваряваме в леко подсолена вода, отцеждаме и измиваме със студена вода. Чиата накисваме в 3 супени лъжици хладичка вода, да набъбне за десетина минути.

Попарваме измития и изчистен спанак за не повече от 3 минути, колкото да омекне, отцеждаме от водата и го накълцваме.

В зехтина задушаваме нарязания на ситно лук, настъргания морков и накълцания чесън. Добавяме подправките (куркумата, черният пипер, кимиона и хималайската сол) и отстраняваме от огъня да поизстине.

Смесваме задушените зеленчуци, спанака и просото. Оформят се малки кюфтенца и се подреждат в тавичка, застлана с хартия за печене.

Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна на вентилатор за около 20 минути до порозовяване. Не бързайте да ги вадете от фурната, оставете да се постегнат.

Сервирайте с подлучено кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кристина Черникова
Кристина Черникова
Страхотна рецепта! Задължително ще я опитам! Харесва ми, че няма яйца в нея.
19.01.2017 11:00
1
Покажи всички подкоментари