Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козуначена пита

Козуначена пита

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Козуначена пита1 / 2
11/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1 бр.
"Вкусна пита, мека като козунак, която направо се топи в устата Да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 200 г
  • яйца - 6 броя
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • мая - 1 пакетче суха
  • брашно - около 1 кг
  • масло - разтопено за намазване
  • за намазване
  • яйца - 1 брой
  • сусам
  • захар - за поръсване
  • мед
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в малко топла водичка и щипка захар. Разбийте добре яйцата със захарта и добавете маята, а след нея и останалите съставки. Замесете тестото и го оставете да втаса добре на топло.

След това го разточете на средно дебел лист и го намажете обилно с разтопено масло. Навийте добре на руло и нарежете от него еднакви парчета.

Подреждайте ги в намаслена тава и отново оставете да втаса. Намажете с разбитото яйце, поръсете със сусам и захар и сложете да се пече в умерено загряна фурна. Изпечената козуначена пита намажете с мед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
513
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
писано е - изпечената пита се намазва с мед ,така че не е преди печенето :))
13.10.2016 20:56
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Меда кога го мажете като се изпече или преди това?
13.10.2016 15:42