Баница със заквасена сметана

19/01/2017
Биляна Владова
отБиляна ВладоваИноватор1814012393
"За най-близките хора, за специалните моменти - баница с разкошен вкус, чиято рецепта се предава от уста на уста "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 199
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди да се отвори пакета с корите се намачква сиренето. След това се намазнява хубаво тавата, в която ще се пече баницата. Първо се слагат три кори като леко се набръчкват. Поливат се с олио.

След това се наръсва захарта и накрая се слага половината от намачканото вече сирене. Отново се слагат няколко кори и върху тях другото сирене, по желание може да се сложи и малко олио.

Продължаваме да слагаме корите, като всяка една кора отново се набръчква. Когато приключим с корите нарязваме вече получената баница. В чашка смесваме киселото мляко, заквасената сметана и содата.

Разбъркваме и оставяме на страни да се надигне. През това време разбиваме яйца в дълбока купа и наливаме газираната вода. След това в купата изливаме и млякото, разбъркваме всичко и поливаме баницата да се напои хубаво.

Печем я в загрята на 220 градуса фурна около 20- 25 минути. Когато извадим баницата от фурната я поръсваме с вода и я завиваме с кърпа за около 10- 15 минути за да си "обиколи нивката".подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар