Винен кебап с фиде

19/01/2017
Мерсин
отМерсинНовак18
"Класика в чиния, която ви представяме с удоволствие и сме сигурни, че ще хапнете с удоволствие "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 695
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • телешко месо - 500 г
  • олио - 5 с.л.
  • масло - 50 г краве
  • лук - 1 бр.
  • доматено пюре - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 1/2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • сол - на вкус
  • дафинов лист
  • вода
  • За ориза
  • ориз - 2 ч.ч.
  • фиде - 1/2 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 50 г краве
  • вода - 5 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и се нарязва на малки парченца. Лукът се нарязва на ситно. В тенджера се загрява олио, в което се изсипва лукът. Добавя се измитото месо и солта.

Задушават се до изпаряване на отделената от продуктите вода. Поръсват се с черния пипер. Месото се полива с разреденото доматено пюре, червения пипер и гореща вода.

Ястието ври на тих огън. Щом омекне месото, се добавя дафиновият лист. В отделен тиган се запържва маслото с брашно и при непрекъснато бъркане се добавя към кебапа. Оставя се ври още десетина минути.

За ориза: В дълбок тиган се разтапя маслото с олиото. Добавяме шепа фиде (за супа) и запържваме до златист цвят. Прибавяме и предварително измития ориз и изчакваме и той да поеме от мазнината.

Накрая доливаме гореща вода и оставяме оризът да къкри на бавен огън. Счита се за готов, когато поеме водата. Отстраняваме от котлона и завиваме с кърпа, за да се задуши напълно.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар