gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Поширани Яйца»Яйца по панагюрски в тиган

Яйца по панагюрски в тиган

Яйца по панагюрски в тиган
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
20/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1-2
"Толкова да я обичаме тази гозба, не можем да ѝ се наситим и всеки ден да я ядем"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям, широк тиган наливам вода, слагам на котлона и изчаквам да заври. Посолявам и чуквам едно по едно яйцата.

След около пет минутки обръщам внимателно с решетъчна лъжица. Изваждам и ги поставям в голяма чиния.

В дълбока купа изсипвам две кофички, гъсто кисело мляко. Добавям сол, чесън на прах и сух копър. Разбърквам добре и поливам с няколко лъжици, върху готовите вече яйца.

В малко тиганче, наливам две-три с.л. олио, слагам го на котлона само за 30 секунди, добавям една чаена лъжичка млян червен пипер и разбърквам.

С тази ароматна, червена запръжка, покривам млечната смес. При поднасяне поръсвам с нарязан свеж магданоз.подобни рецепти

подобни рецепти
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
512
44
30
20
11
Дай твоята оценка: