Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Богата картофена торта

Богата картофена торта

КК
Готвач
754212713632
Богата картофена торта
Снимка: Анонимен
1 / 3
20/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10-12
"Една картофена салата, която обещава да пресуши запасите ви от вино"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • прясно мляко - 100 мл
  • масло - 25 г
  • майонеза - 1 кутийка
  • шунка - 200 г филе
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка пресен
  • моркови - 1 бр.
  • кисели краставички - 1/2 буркан
  • гъби - 1 малък буркан стерилизирани
  • царевица - 1 малка кутия сладка
  • грах - 1 малка кутия
  • чушки - 1 бр. печена
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сварете картофите и яйцата. Нарежете на ситно лука, моркова, киселите краставички, гъбите, магданоза. Можете да бланширате моркова, за да не е прекалено твърд, или да го настържете.

Шунката /филето/ и печената чушка е добре да се нарежат на тънки лентички. Сварените яйца нарежете на тънки колелца. Настържете кашкавала на едро ренде.

Когато картофите са готови, ги обелете и намачкайте. Добавете 25 г масло, подправки на вкус и 100 мл прясно мляко. Ако сте преварили картофите, внимавайте да не се получи твърде течно пюре, от което да не можете да оформите блат!

Разделете картофената смес на 3 части. От всяка оформете блат, като си помагате с форма, точилка и домакинско фолио /хартия/. Първият блат може да бъде разстлан директно в тавата.

Върху него поръсете настъргания кашкавал, нарязаните на ситно зеленчуци, месото, магданоза. Повторете процедурата и при полагането на втория блат.

Третият блат трябва да е добре оформен. Намажете го обилно с майонеза. Покрийте и отстрани с майонеза сглобената солена торта. Поръсете с наситнения магданоз.

Ползвайте част от подходящите за украса продукти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
40
30
20
11
Дай твоята оценка: