gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Катми с кисело мляко

Катми с кисело мляко

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1124k
Катми с кисело мляко1 / 4
05/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"И докато кулинарите все още спорят каква е разликата между катми и палачинки, вие не пропускайте да опитате от тези катми с кисело мляко, докато са топли"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в голяма купа. Разтворете содата в киселото мляко, добавете солта и сипете всичко при брашното.

Добавете водата и разбъркайте до хомогенност - трябва да се получи малко по-гъсто от боза.

С помощта на черпак гребвайте от сместа и сипвайте върху загрят и намазнен тиган или най-добре сач. Щом стегне и се образуват мехури, обърнете от другата страна.

Поднесете катмите с кисело мляко със сладка или солена плънка.

По желание намазвайте още топло изпечените катмички с бучка масло.

Катмите с кисело мляко са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
520
46
36
22
10
Дай твоята оценка: