Пилешки бутчета с хрупкава коричка

20/01/2017
К.Георгиева
отК.ГеоргиеваЧирак46121
"Тайната на вкусните и хрупкави пилешки бутчета е в специалната глазура, която на драго сърце ще ви разкрием как се прави "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 088
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - около 1 кг или пилешки крилца
  • универсална подправка - подправка за барбекю и скара
  • сол
  • черен пипер
  • чесън на прах
  • вода - 500 мл или бира
  • за глазурата
  • кетчуп - около 200 мл
  • захар - 2 - 3 с.л.
  • лимонов сок - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се осоляват, поръсват се с черен пипер, чесън на прах и подправката за барбекю и се подреждат в тавичка. Добавят се 500 мл вода или бира и тавата се покрива с фолио. Пекат се на 200-220 градуса за около 1 час.

След като са готови бутчетата сосът от печенето се отделя внимателно и се слага в подходяща тенджера. Към него се добавят кетчупа, захарта и лимоновия сок и получения сос се слага на котлона.

Когато се изпари половината от течността и се сгъсти соса се сваля от котлона.

Пилешките бутчета се намазват обилно с глазурата и се връщат да се запекат на най-горното ниво на фърната до реотана до получаване на златисто-кафява коричка.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар