gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Чеснова пърленка със сирене и кашкавал

Чеснова пърленка със сирене и кашкавал

К.ГеоргиеваК.Георгиева
Чирак
53259296174
Чеснова пърленка със сирене и кашкавал
Снимка: К.Георгиева
1 / 5
20/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции3
"Вместо хляб пригответе пърленки, но чеснови и с кашкавал. Да видите домашните как ще ги излапат"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топлата вода или мляко заедно със захарта. Добавя се солта и олиото.

Брашното се слага в подходящ съд и в средата му се прави кладенче. Маята се изсипва постепенно към него и се омесва меко тесто. Оставя се втаса за 30-40 мин.

След това се разделя на 2 или 3 части.

Всяка топка се разточва върху хартия за печене на кръгла кора с дебелина 3-4 мм и се намазва отгоре с пасирания с маслото и магданоза чесън.

Поръсва се със сирене и кашкавал и заедно с хартията за печене се слага върху решетката на фурната.

Всяка пърленка се пече за около 10 минути на 200 градуса с вентилатор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: