gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Солено Руло»Руло Стефани с гъбен сос

Руло Стефани с гъбен сос

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
1952k7132k1
Руло Стефани с гъбен сос1 / 4
21/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4-5
"Кой да знае, че с гъбен сос е тооолкова вкусно"

Необходими Продукти

  • За рулото
  • кайма - 700 г смес
  • лук - 2 глави
  • галета - 1.5 к.ч. (и толкова вода да поеме галетата)
  • яйца - 1 бр. + 1 белтък
  • кашкавал - 150 г
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • За пълнежа на рулото
  • яйца - 5 сварени
  • моркови - 2 сварени
  • кисели краставички - 4 - 5 бр.
  • царевица - 100 г консервирана сладка
  • За гъбения сос
  • печурки - 250 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • масло - бучка краве
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • сметана - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок - сокът на 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на рулото:

Галетата заливаме със студена вода да набъбне, наситняваме лука на ситно. Смесваме каймата с галетата, лука, яйцето и всички подправки.

Омесваме каймата и оставяме за час да почине в хладилник. През това време сварявяме яйцата - нарязваме ги на кръгчета, морковите и краставичките на жулиени.

Върху хартия за печене разстиламе каймата, подреждаме яйцата и зеленчуците като черга по цялото пространство, навиваме рулото, но не много стегнато, мажем с 1 разбит белтък /за да не се напука рулото / и печем около 50 мин., след това поръсваме с настъргания кашкавал и допичаме до разтопяване на кашкавала.

Приготвяне на сосчето:

В подходящ съд разтопяваме маслото, добавяме и малко олио, препържваме чесъна и запържваме гъбите, прибавяме брашното доливаме малко хладка вода, прибавяме и сметаната, оставяме всичко да се задуши и поври и в края прибавяме и виното да се абсорбира. Овкусяваме с подправките. Изцеждаме лимона.

Поднасяме нарязаното на филии руло и поливаме със сосчето. Вкусно да ви е!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: