gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с доматен сок

Мусака с доматен сок

Мусака с доматен сок
Снимка: Пресиана Димитрова
1 / 2
22/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Щом е мусака и е толкова вкусна, несъмнено ще се изяде"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате картофите на кубчета, слагате солта и чубрицата, соевия сос, заливате след това с доматения сок. След това нарязвате лука и го слагате да се запържва в малко мазнина.

През това време обърквате каймата с 250 мл вода, щипка чубрица за аромат, без да я раздробявате я слагате при лука и бъркате.

Може да я оставите по-сурова или да си я запържите до край, зависи кой как я харесва. Прибавяте я в тавата при картофите обърквате я и се слага да се пече.

За заливката смесвате кофичката кисело мляко с бакпулвера, счупвате двете яйца отделно и разбивате добре, прибавяте и две супени лъжици брашно.

Заливате и връщате във фурната 10-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: