Сиропирани розички
Rosettes with Syrup

Сиропирани розички

EfrosiaEfrosia
Джедай
9735k1122k
Сиропирани розички1 / 2
12/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
30-40 бр.
"Нежни сиропирани розички, които изглеждат толкова добре, че почти ще ви стане жал да ги изядете, почти ..."

Необходими Продукти

  • За розите
  • олио - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • грис - 1 ч.ч.
  • масло - 125 г краве
  • яйца - 1 броя
  • бакпулвер - 10 г
  • ванилия - 2 прахчета
  • брашно - 6 - 7 ч.ч.
  • боя - сладкарска
  • За сиропа
  • вода - 3 ч.ч.
  • захар - 2 и 1/2 ч.ч.
  • лимони - настъргана лимонова кора, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопеното масло се разбърква добре с олиото, киселото мляко, яйцето, гриса и капки сладкарска боя, ако искате розите да са оцветени. Може и без боя. Накрая добавете брашното, бакпулвера, ванилията и омесете тестото.

Разделете го на 2 равни части, всяка разточете тънко с дебелина около 3-4 мм и с чашка изрежете еднакви кръгове. Подреждайте 4-5 кръгчета в редичка, като леко застъпвате краищата им и притискате там, където се застъпват.

Навийте ги на руло изрежете по средата и дооформете получените рози. Подредете ги в намазнена тава и сложете да се пекат на 160-170 градуса около 20-25 минути, докато розичките се зачервят.

От водата и захарта направете сиропа и изпечените топли розички потопете в студения сироп. Оставете да престоят преди да поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
56
46
34
20
10
Дай твоята оценка: