gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Вита баница с праз и сирене

Вита баница с праз и сирене

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2342k6772k3
Вита баница с праз и сирене
Снимка: Таня Левенова
1 / 5
22/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции6
"Вадете праза и не се ослушвайте, щом ще правим баница, да я направим както трябва"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се прави плънката за баницата, като празът се нарязва на не много едри парчета,

заедно със зелената част.

След това се поставя в тиган на котлона и с 3-4 с.л. олио се запържва до полуготовност.

Маха се от котлона и се добавят киселото мляко, сиренето и две от яйцата. Сместа се разбърква внимателно, за да не се стопи сиренето. Така плънката е готова за употреба.

Корите се отварят от пакета и на всяка се ръси по 3-4 с.л. от сместа - или навсякъде, или само в долния край на кората.

Внимателно се прехлупват двата дълги края на кората към средата и след това се навива руло. Първото се завива на охлюв и се поставя в средата на тавата /30 см/.

Всяко следващо руло направено по същия начин се навива около първото.

Когато корите са навити се поливат с 2 разбити яйца в 100 мл вода и 1-2 ч.л олио.

Витата баница се изпича в умерена фурна /180градуса/ за около 40 минути до приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: