Бисквитена торта за начинаещи готвачи

22/01/2017
Diddy Portarska
отDiddy PortarskaЧирак504160
"И от нас да го знаете - няма начинаещи готвачи, а само такива, които не са си прочели добре рецептата "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 734
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От прясното мляко се отделя 150 мл, в които се изсипва нишестето и се разбърква добре, за да не остават топчета. Да се получи хубава единородна смес.

В чаена чашка се оставя малко мляко, което ще е необходимо за топене на бисквитите.

Останалата част от млякото се загрява, заедно със захарта. Когато млякото заври, към него се прибавя разбитото нишесте. Котлонът нека още да работи, но не спирайте да бъркате крема, докато се сгъсти достатъчно. След това изгасете котлона.

Приготвяме си съд, в който ще редим бисквитите. Започваме да редим долния слой, като всяка бисквитка предварително се топи в заделеното в чаена чашка мляко.

Редим един ред бисквити, след това заливаме с крема. След това втори ред бисквити и после пак заливаме с крем. Така правим докато ни свършат продуктите. Отгоре може да използваме различен вид украса.

В случая аз съм използвала сладко от бели череши и детски бисквити. Но можете да използвате всякакви сладки неща. Оставете въображението ви да работи. Сервира се студена!

Приятен апетит!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар