Пълнена тиква с 3 вида меса
Bundeva punjena sa tri vrste mesa

Пълнена тиква с 3 вида меса

Пълнена тиква с 3 вида меса
Снимка: Симеон Христов Кънев
1 / 5
22/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6-8
"Ще се поизпотите при подготовката, но резултатът ще си струва. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 средно голяма бяла
  • ориз - 1 купичка
  • лук - 1 голяма глава
  • телешко месо - 300 г
  • свинско месо - 300 г
  • пилешко месо - 300 г
  • наденица - 1 сурова
  • сметана - 200 г
  • универсална подправка - подправка за месо
  • кимион
  • черен пипер
  • червен пипер
  • индийско орехче
  • соев сос
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се заемаме с подготовката на тиквата - внимателно изрязваме капаче и с помощта на лъжичка започваме да дълбаем тиквата, като отстраняваме семето, а и част от стените, за да поизтънеят. Правят се леки разрези по цялото вътрешно протежение и с ръка се намазва навсякъде със сол, ч. пипер и мазнина. Оставя се настрана.

Предварително се прави обработка на телешкото месо, като се накисва в марината от олио, лъжица мед и подправка за месо, не по-малко от 2 часа. Накълцва се лука и се слага да се задушава. Месата се нарязват на малки парченца, а наденицата на кръгчета.

Вътрешността на тиквата се наситнява. Оризът се накисва и се измива до бистро. В дълбок тиган се слага първо лука да се задуши, а после и месата с наденицата, тиквената вътрешност и се добавя в последствие ориза, заедно с вода (1 към 3).

Когато ориза стане напълно готов, добавяме сметаната и подправките, до сгъстяване на сместа. Готови сме да пълним тиквата.

Лично аз пека в йенска тава и обичайно остава плънка, която разпределям около тиквата - слага се и вода и се слага да се пече около 1 час и половина, до готовност на тиквата, при умерена фурна. Резултата от дългата подготовка си заслужава - опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: