gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Тесто»Тесто за пици, мекици, тутманик, кифлички, питки

Тесто за пици, мекици, тутманик, кифлички, питки

Тесто за пици, мекици, тутманик, кифлички, питки1 / 3
22/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
"Лесна рецепта за универсално тесто, което може да съхранявате в хладилник"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта разтварям в половината от прясното мляко. В купа към готовата мая прибавям останалото прясно мляко, кисело мляко, яйцето, олио, сол и сода бикарбонат.

Към готовата смес добавям пресятото брашно, всичко се бърка докато започне да се отделя от съда

Прехвърлям го на масата или набрашнена дъска и омесвам. Понякога отива и повече от килограм брашно. Оставям 1 час да втаса на топло.

От тестото можете да си направите: пици, мекици, питка, тутманик или кифлички, също така можете да го намажете с мазнина, поставяте в найлонов плик и съхранявате до 3-4 дни в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
510
40
30
20
11
Дай твоята оценка: