Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки пържоли с доматен сос

Телешки пържоли с доматен сос

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Телешки пържоли с доматен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Крехко телешко със сос - звучи ли ви като покана за обяд?"

Необходими Продукти

  • телешки пържоли - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 50 - 60 мл
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
  • за соса
  • домати - 1 буркан
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се овкусяват с подправките и нарязания на ивици лук и се запържват в сгорещено олио за по 3 мин. от всяка страна, след което се изваждат.

Доматите се обелват и нарязват на ситно. Изпържват се в мазнината от пържолите, докато течността се изпари наполовина. Овкусява се с черния пипер и нарязания на ситно чесън и разбъркваме добре.

Пържолите се поставят в соса и се поръсват със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: