Пълнен шаран с ориз и лимони
Punjeni šaran sa pirinčem i limunomStuffed Carp with Rice and Lemons
gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен Шаран»Пълнен шаран с ориз и лимони

Пълнен шаран с ориз и лимони

Пълнен шаран с ориз и лимони
Снимка: Daya
1 / 3
23/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
140 мин.
Порции
5
"Знаем сто рецепти за шаран и всички до една са страхотни, но тази направо ни взе акъла"

Необходими Продукти

  • лук - 4 глави
  • орехи - 1 ч.ч. счукани
  • ориз - 1 ч.ч.
  • шаран - 1 бр. около 1. 5 - 2 кг
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 250 г
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 1 ч.ч.
  • магданоз
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме шарана. Отвън и отвътре го намазваме с лимоновия сок, посоляваме го и го оставяме да престои около час.

През това време приготвяме плънката. В тенджера задушаваме нарязания лук в олио и малко вода. Прибавяме нарязаните гъби и моркови.

След като се позадушат, добавяме ориза и го пържим, докато стане прозрачен. Подправяме със смлян черен пипер и доливаме топла вода.

След като оризът леко омекне, снемаме тенджерата от котлона, прибавяме орехите и ситно нарязания магданоз. Оставяме сместа да изстине. След това с плънката пълним шарана и го зашиваме с конец.

Печем го в намаслена тава, ако ни остане от плънката я разстиламе около шарана.

Поливаме го с 2-3 супени лъжици олио. Поръсваме с едро смлени орехи. Върху тях нареждаме тънки резенчета лимон, добавяме малко вода и печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 50 минути.подобни рецепти

подобни рецепти
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: