Бонбони Рафаело с бадеми

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Бонбони Рафаело с бадеми
Снимка: Dora Grozeva
2 / 3
23/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
60 мин.
"Идеалните бонбони за специалните моменти"

Необходими Продукти

  • сурови бадеми - 30 - 40 бр.
  • бял шоколад - 100 г
  • кондензирано мляко - 200 мл подсладено
  • кокосови стърготини - 100 г
  • ванилия - или ромова есенция
  • кососови стърготини - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бадемите се заливат с гореща вода, обелват се от люспите и се изпичат до готовност.

В подходящ съд и при непрекъснато бъркане се сгъстява подсладеното кондензирано мляко. Прибавят се стърготините и есенцията.

Белият шоколад се разтопява на водна баня и също се охлажда. Двете смеси, след като са достатъчно охладени, се смесват.

С влажни пръсти се оформят красиви топчета бонбони, като в средата слагаме по 1 бадем и отново овалваме в стърготините.

Украсяваме с нар и листенца мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка: