gotvach.bg»Рецепти»Баница»Лучник»Домашен лучник

Домашен лучник

SilviaSilvia
Новак
1412034226
Домашен лучник
Снимка: Silvia
1 / 7
23/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Възползвайте се от щедрите дарове на пролетта и пригответе вкусен домашен лучник"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размиваме маята в хладката вода, прибавяме солта и захарта и разбъркваме. Прибавяме останалите продукти и замесваме средно меко тесто, което оставяме да втаса.

През това време приготвяме плънката: Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в малко мазнина. Слагаме подправките и оставяме да изстине.

След като втаса тестото, разделяме го на три части. Едната част разточваме на кора малко по-голяма от тавата, намазваме с плънката отгоре, слагаме друга разточена кора пак слагаме от плънката.

Най-отгоре слагаме кора и я намазваме с мазнина, малко червен пипер и съвсем малко от плънката, оставаме малко да отпочине за 20 мин.

Нарязваме на триъгълници, преди да сложим във фурната, слагаме да се пече във фурната на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: