gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Ябълкови пурички

Ябълкови пурички

Ябълкови пурички1 / 2
23/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
"Банички, пурички - наречете ги, както искате - важното е, че са много вкусни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наръсваме настърганите ябълки с една щипка сол, разбъркваме, изчакваме десетина минути и хубаво изцеждаме сока (него може да подсладим и изпием).

В тиган сгорещяваме половината масло и олиото и в тях запържваме ябълките за кратко. Когато ги извадим, им добавяме ванилията и половинката чаша захар.

Останалата захар смесваме с орехите и канелата.

В отделен съд разтопяваме останалото масло и с част от него намасляваме правоъгълна тавичка. Вземаме кора намазваме я с масло, отгоре друга кора, слагаме от ябълките и ръсим с орехите.

Откъм тясната страна навиваме на руло и така получените пурички нареждаме в тавичката.

Нарязваме ги на около 6-7 см парченца и ако е останало масло, го намазваме отгоре.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна около 40 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: