Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Ябълкови пурички

Ябълкови пурички

Ябълкови пурички2 / 2
23/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
"Банички, пурички - наречете ги, както искате - важното е, че са много вкусни"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет финни точени
  • ябълки - 4 бр. (обелени и настъргани на едро ренде)
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч.
  • канела - 1 с.л.
  • масло - 100 г
  • олио - 50 г
  • ванилия - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наръсваме настърганите ябълки с една щипка сол, разбъркваме, изчакваме десетина минути и хубаво изцеждаме сока (него може да подсладим и изпием).

В тиган сгорещяваме половината масло и олиото и в тях запържваме ябълките за кратко. Когато ги извадим, им добавяме ванилията и половинката чаша захар.

Останалата захар смесваме с орехите и канелата.

В отделен съд разтопяваме останалото масло и с част от него намасляваме правоъгълна тавичка. Вземаме кора намазваме я с масло, отгоре друга кора, слагаме от ябълките и ръсим с орехите.

Откъм тясната страна навиваме на руло и така получените пурички нареждаме в тавичката.

Нарязваме ги на около 6-7 см парченца и ако е останало масло, го намазваме отгоре.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна около 40 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: