Спаначени крекери
Spinach Crackers
gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Спаначени крекери

Спаначени крекери

Yana G.Yana G.
Готвач
1786012517343
Спаначени крекери1 / 2
24/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
"Само предлагаме, а вие избирате колко точно ще излапате"

Необходими Продукти

  • спанак - 300 г
  • оризово брашно - 1 ч.ч.
  • типово брашно - 1/2 ч.ч.
  • зехтин
  • микс семена - по желание
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измиваме и нарязваме спанака, можем да използваме и замразен, но за предпочитане е да е пресен. Пресяваме двата вида брашно, добавяме зехтин, сол и спанака.

Замесваме тесто, ако е необходимо, може да добавим малко хладка вода.

След това го разточваме с дебелина 3-4 мм. Режем тестото на форми по желание, но не го разделяме.

Размразете спанака. Поръсваме тестото с микса от семена - мак, сусам, слънчогледово семе, тиквени семки и др. Подреждаме ги в тава, покрита с хартия за печене, без да ги разделяме.

Печем около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна. Може да включим вентилатора на фурната за по равномерно изпичане.

След като се изпекат крекерите, се разделят много лесно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: