Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Трипластова Лазаня Болонезе

Трипластова Лазаня Болонезе

ВеселинаВеселина
Новак
858
Трипластова Лазаня Болонезе
Снимка: Геновева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Най-важната съставка, когато приготвяте лазаня, е щипка любов. Само с нея става така вкусна"

Необходими Продукти

  • масло - 80 г
  • олио - 100 мл
  • брашно - 7 с.л.
  • мляко - 1.500 мл
  • сол
  • бял пипер
  • индийско орехче
  • лук - 5 глави
  • моркови - 3 средно големи
  • босилково песто
  • черен пипер
  • кайма - 500 г
  • чесън - 3 скилидки
  • ригън
  • червен пипер
  • кори за лазаня - 2 пакета
  • домати - 3 буркана
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лазанята, както знаете, е трипластова, затова ще трябва да приготвим Бешамелов сос, Доматена салса и кайма.

За Бешамела са ви нужни масло, олио, брашно, прясно мляко инд. орехче, сол, бял пипер. Сложете в съд олиото с маслото да се запържи, добавете седем с.л. Брашно до изпържване, добавете млякото и енергично разбърквате до сгъстяване на соса. Добавете останалите подправки. Оставете Бешамела на една страна

За сос Салца нарежете на едро лук, морков до запържване, добавете 3 буркана домати, докато зеленчуците се сварят и омекнат, добавете босилково песто, черен пипер, сол на вкус. Пасира се до получаване на гладък сос.

Третата съставка е приготвянето на каймата - нужните продукти са кайма, лук, чесън, сол, черен и червен пипер, риган.

Нарежете 1 глава лук и го изпържете, след това добавете каймата, размита с малко вода, изпържете, като се стараете каймата да се нарони на късчета. Добавете сол, черен пипер, риган, оставете за секунда и добавете червения пипер. И свалете от котлона.

Сглобяване:

В намазнена тава сложете ред Бешамелов сос, след това ред кори за лазаня, салца, след това кайма, след каймата пак Бешамел, редувате до края на продуктите по този начин. Най-отгоре залей с Бешамеловия сос и вече лазанята е готова за печене.

За да разберете кога е готова, пробвайте по познатия на всички начин с клечка - ако по нея не оставя нищо, значи е готова. Спрете фурната наръсете я с настърган кашкавал и оставете да се разтопи.

Охладете и нарежете лазанята. Поднася се върху доматена салца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: