Телешко месо в доматен сос и червено вино

24/01/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
"Тази крехка телешка гозба заслужава почетното място на трапезата "
Приготвяне15 мин.
Готвене140 мин.
Общо155 мин.
Порции7-8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо852
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд изсипваме водата и добавяме малко сол. Оставяме да заври и после слагаме месото. Намаляваме огъня и оставяме да се готви около 1 час и 30 мин.

След това добавяме доматите и пюрето, виното, бульона, нарязаните на кръгчета моркови, нарязания на едро лук и гъбите, нарязани на филийки. Оставяме ястието да се готви още 30 мин, докато зеленчуците омекнат. Изваждаме месото.

Отделно запържваме брашното в маслото и го разреждаме с цялата течност от ястието. Разбъркваме добре до сгъстяване около 2 мин и връщаме месото обратно.

Овкусяваме със сол и черен пипер и добавяме магданоза.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар