gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Пържоли»Задушени телешки пържоли

Задушени телешки пържоли

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4119591587211
Задушени телешки пържоли1 / 2
23/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне130 мин.
Готвене120 мин.
Общо250 мин.
Порции7

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват леко и се поръсват с черен пипер. Оставят се за 2 часа в хладилника, а след това се изпържват от двете страни, но така че отвътре да останат леко сурови.

Морковите, целината и ябълките се нарязват на кубчета и се задушават в същата мазнина.

В дълбока тенджера се изсипват задушените зеленчуци, а върху тях се нареждат пържолите и отгоре нарязаното на ивици зеле. Залива се с кипящия бульон.

Ястието се вари на бавен огън до омекване. Когато ястието е готово, се поръсва със ситно нарязаните магданоз и копър.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: