Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шницели»Шницели от кебапчета с картофено пюре

Шницели от кебапчета с картофено пюре

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Шницели от кебапчета с картофено пюре
Снимка: Марияна
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Рецепта за практичните домакини, които ценят времето си"

Необходими Продукти

  • кебапчета - 8 бр. сурови
  • чубрица - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • лук кромид - ½ глава
  • галета - 1/3 ч.ч.
  • яйца - 2 бр. малки
  • картофи - 4 бр.
  • прясно мляко - 1/3 ч.ч.
  • масло - 1 с.л
  • сол - 1 щипка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги измиваме. Нарязваме ги но малки парчета. Слагаме картофите с щипка сол в тенджерка с вода на котлона да се сварят. След като се сварят картофките, ги вадим от тенджерката и ги слагаме в купа. Намачкваме картофите с преса.

Прибавяме 1/3 ч.ч. прясно мляко и 1 с.л. масло и продължаваме да намачкваме, докато стане пухкаво пюре. На вкус слагаме сол.

Взимаме 4 броя големи кебапчета и ги слагаме в купа. Намачкваме кебапчетата много добре. Прибавяме щипка ронена суха чубрица и щипка черен пипер.

Нарязваме на ситно ½ глава кромид лук и го прибавяме и него при кебапчетата. Омесваме всичко добре.

С мокри ръце си оформяме четири плоски шницели. Нареждаме ги върху чиния.

В купичка си слагаме галета. В друга купичка си слагаме 2 яйца и ги разбиваме много добре с вилица. Овалваме шницелите в яйцето и галетата. В тиган сгорещяваме олио, а през това време и пържим шницелите от двете страни.

Обръщаме ги като ги опържим първо от едната, после от другата страна. След като ги изпържим, слагаме в подходящи чинии шницели и гарнираме с картофено пюре.

Картофеното пюре оформяме като топки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: