Начин на приготвяне
Обелваме картофите и ги измиваме. Нарязваме ги но малки парчета. Слагаме картофите с щипка сол в тенджерка с вода на котлона да се сварят. След като се сварят картофките, ги вадим от тенджерката и ги слагаме в купа. Намачкваме картофите с преса.
Прибавяме 1/3 ч.ч. прясно мляко и 1 с.л. масло и продължаваме да намачкваме, докато стане пухкаво пюре. На вкус слагаме сол.
Взимаме 4 броя големи кебапчета и ги слагаме в купа. Намачкваме кебапчетата много добре. Прибавяме щипка ронена суха чубрица и щипка черен пипер.
Нарязваме на ситно ½ глава кромид лук и го прибавяме и него при кебапчетата. Омесваме всичко добре.
С мокри ръце си оформяме четири плоски шницели. Нареждаме ги върху чиния.
В купичка си слагаме галета. В друга купичка си слагаме 2 яйца и ги разбиваме много добре с вилица. Овалваме шницелите в яйцето и галетата. В тиган сгорещяваме олио, а през това време и пържим шницелите от двете страни.
Обръщаме ги като ги опържим първо от едната, после от другата страна. След като ги изпържим, слагаме в подходящи чинии шницели и гарнираме с картофено пюре.
Картофеното пюре оформяме като топки.