Начин на приготвяне
Обелвате и измивате хубаво картофите. Ако са по-малки ги режете на 2, ако са по-едри ги режете на 3 парчета.
Слагате всичко в голяма купа и заливате с разтопеното масло и добавяте по щипка от всички подправки. Разбърквате добре, за да се разпределят подправките по всичките картофки.
Подготвяте тавата, в която ще печете, с хартия и нареждате картофките един до друг, като се стремите да не се опират.
Отгоре изсипвате всичко, което е останало на дъното на купата. Печете картофите на загрята на максимум фурна до хубаво зачервяване.
Дупени картофки на фурна са страхотна гарнитура или мезенце за бира!
Да ви е сладко!
Коментари
Разкошни картофи!! Ще си разреша да кача още една снима. Днес ги приготвих, разликата е само в това, че сложих повече копър, пресен, аз го обичам. Единствената ми грешка е в това, че не сложих повече от 1 кг. Да знаеш, че скоро ще я поправя. Благодаря ти, че сподели.
Поздрав!