Мързеливо пиле фрикасе

Мързеливо пиле фрикасе
Снимка: Гери Кръстева
1 / 3
25/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вкусно, лесно и много бързо - нашето предложение за вечеря"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките крилца разрязваме на половина и запържваме в маслото докато придобият златист цвят. Доливаме с желаното количество вода и оставяме да ври.

Подправяме със солта и в случай че се образува пяна я премахваме. Когато са сварени намаляваме огъня и е време да приготвим мързеливата застройка.

Киселото мляко разбиваме с предварително изцедения сок от 1/2 лимон, след което добавяме жълтъците и брашното, разбиваме хубаво до получаване на гладка кашичка и добавяме на тънка струйка в бульона при крилцата.

При сервиране на фрикасето може да поръсим с пресен или сух магданоз по желание. Аз използвах сух.

Когато разполагам с повече време, към тази рецепта правя двойна застройка, става по-вкусно. А именно освен гореописаната мързелива застройка преди нея правя запръжка в 3-4 с.л. олио и половината от брашното. А ако пилешкото месо е от буркан /домашно консервиран/ всичко това става за 10-15 мин.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
53
40
31
20
11
Дай твоята оценка: