gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Бабина яхния с тиквички

Бабина яхния с тиквички

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Бабина яхния с тиквички
Снимка: Даниела Русева
1 / 4
25/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Който я опита, втори път си сипва, задължително"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • чесън - 2 скилидки
  • зелен лук - 2 връзки
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л. равна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • вода - 2 ч.ч.
  • сол
  • копър
  • магданоз
  • кисело мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На огъня се слага дълбок тиган и се сгорещява олиото. Пускат се скилидките чесън, леко смачкани или нарязани, заедно с морковите, също нарязани на колелца да се позапържат.

Тиквичките се нарязват на кубчета, добавят се при морковите и се разбърква. Добавят се и двете чушки, също нарязани на кубчета, както и накълцаният пресен лук.

След като зеленчуците се задушат за 5-6 минути, се поръсват с равна лъжица брашно, чаена лъжица червен пипер и се разбърква. Заливат се с една чаена чаша студена вода и пак се разбърква.

Щом заври, в тигана се добавя и доматеното пюре, размито с 1 ч.ч. вода. Манджичката се овкусява със сол на вкус.

Яхнията се оставя да поври около 5-6 минути на тих огън.

Оттегля се от огъня и се поръсва с пресен магданоз и пресен копър. Бабината яхния с тиквички се сервира с лъжица кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: