Еклери с френски крем

14/03/2012
Шоколадка
отШоколадкаНовак
"Вкусни еклерчета с невероятен френски крем, както ги обичат французите"
Приготвяне25 мин.
Готвене55 мин.
Общо80 мин.
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо56 696
  • Преглеждания за месеца501
  • Преглеждания за седмицата36
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе варено тесто, като кипнете водата, добавите маслото, след това брашното наведнъж и бъркате интензивно с дървена лъжица до хомогенна смес. Щом тестото започне да се отделя от съда, го свалете от котлона, а щом се охлади, добавете към него 1 по едно яйцата, като пак бъркате с дървена лъжица.

Върху тава с хартия за печене слагайте по 1 с.л. от тестото. Сложете еклерчетата да се изпекат в умерено загряна фурна на 170-180 градуса за 30 минути. Не отваряйте фурната, докато не са готови. След това отворете фурната и ги оставете да се охладят в нея.

През това време пригответе крема, като кипнете млякото със захарта. Разбийте жълтъците с брашното с малко от млякото и добавете тази смес към млякото при непрекъснато бъркане.

Щом кремът се сгъсти, свалете от котлона, ароматизирайте с ванилия и бъркайте докато се охлади. След това разбъркайте внимателно към него разбитите на сняг белтъци, а накрая и с разбитата на сняг сметана.

Сипвайте от крема в шприц с тънък накрайник и напълнете еклерите. Може и да ги разрежете на 2, да напълните с френския крем всяка половинка и да ги слепите отново. подобни рецепти тук

5 20
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Илияна Димова
Много вкусни и с много ароматен крем !
0
0
zina73
zina73
17.04.2016 13:06
kolko broia stavat ot edna doza
4
0
Ани
Ани
10.12.2015 23:14
Направих еклерите, изглеждат добре, но ме притесняват суровите белтъци в крема, не са ли опасни?
0
0
Биляна Владова
ако са пресни яйцата не е никакъв проблем и крема за тирамису се прави със сурови яйца
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв