gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Макарони с кайма и спанак

Макарони с кайма и спанак

РосицаРосица
Помощник Готвач
1195091633622
26/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"И да знаете, че не са като италианските - двойно по-вкусни са в този побългарен вариант"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват в подсолена вода, за да не залепнат. Каймата се задушава.

През това време се разделят жълтъците и белтъците. И се разбиват на сняг.

Сварените макарони се смесват със спанака, каймата, 2 жълтъка и 2 белтъка. Всичко се слага в тава за печене и отгоре се поставят парченца масло.

Когато е вече готово, ястието се залива с останалите жълтъци, белтъци и прясното мляко. Отново се запича за кратко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: