gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Сладкиш с ябълки, канела и шоколад

Сладкиш с ябълки, канела и шоколад

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k16k3k12k20
Сладкиш с ябълки, канела и шоколад
Снимка: Мария Симова
1 / 6
26/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции10
"Време е за сладкиш и то не какъвто и да е, а пухкав и сочен ябълков сладкиш!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката обелете и почистете ябълките, нарежете ги на малки кубчета.

Смесвате брашното и канелата и овалвате кубчетата ябълки в тях. Добавяте ситно нарязания шоколад.

Отделно разбивате яйцата, захарта, олиото и киселото мляко. Прибавяте предварително смесените брашно, бакпулвер и ванилия.

Добавяте смесената плънка и разбърквате. Сипвате сместа в намаслена и поръсена с брашно тава (24 см).

Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 40-45 минути. Още топъл ябълковият сладкиш се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: