gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Сладкиш с ябълки, канела и шоколад

Сладкиш с ябълки, канела и шоколад

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k18k3k23k22
Сладкиш с ябълки, канела и шоколад
Снимка: Мария Симова
1 / 4
26/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Време е за сладкиш и то не какъвто и да е, а пухкав и сочен ябълков сладкиш!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката обелете и почистете ябълките, нарежете ги на малки кубчета.

Смесвате брашното и канелата и овалвате кубчетата ябълки в тях. Добавяте ситно нарязания шоколад.

Отделно разбивате яйцата, захарта, олиото и киселото мляко. Прибавяте предварително смесените брашно, бакпулвер и ванилия.

Добавяте смесената плънка и разбърквате. Сипвате сместа в намаслена и поръсена с брашно тава (24 см).

Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 40-45 минути. Още топъл ябълковият сладкиш се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка: