gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Сушеница»Сушено месо от свинско бон филе или бут

Сушено месо от свинско бон филе или бут

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1821k6224482
Сушено месо от свинско бон филе или бут
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 6
26/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции4
"Истинските мъже не се притесняват да простират, особено такова вкусно мезе"

Необходими Продукти

  • свинско бон филе - 1 кг или месо от бут
  • сол - 500 г
  • захар - 1 ч.л.
  • чубрица - около 200 г
  • червен пипер - около 100 г
  • черен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В тава се прави легло от сол, слага се върху него месото и от горе се покрива пак със сол.

Оставя се за 24 часа на студено, за да може да излезе водата от него. След тези 24 часа, месото се измива под течаща вода, за да падне солта и се подсушава с кухненска хартия.

Нарязва се, всеки решава колко дебели да са парчетата месо. Прави се дупка от едната страна и се прокарва канап, за да бъде по-лесно закачането.

В една купа се слагат чубрицата, захарта, червеният пипер и черният пипер. Овалват се добре парчетата месо и се закачват на студено и проветриво място, в никакъв случай не се слагат в хладилник, защото месото се овлажнява.

След 7-9 дни месото трябва да се изсъхнало. Може да се съхранява във фризер, така и летните месеци ще можете да си похапвате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: