Хрупкави банички с майонеза и сирене

Monika IvanovaMonika IvanovaМастър Шеф43910643724
26/01/2017
"Днес сме на банички майонеза и ви ги препоръчваме от сърце "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 354
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако корите са правоъгълни ги нарежете на две, така че да се получат квадрати, които да може да сгъвате на триъгълници след това. Майонезата смесвате с водата и разбърквате добре.

Мажете обилно всеки квадрат и поръсвате със сирене, прегъвате веднъж, така че да стане голям триъгълник пак мажете с майонеза, отново прегъвате и така докато получите малки триъгълни банички, които се надуват по време на печене.

Най-отгоре мажете отново баничките и ги редите в тава върху хартия за печене. Пекат се на 180 градуса докато добият златист загар и станат хрупкави.

Аз използвам по-плътни кори от рода на Одрински, Чудни и прочие. Ако вземате обикновени от фините може да правите всяка баничка от две сложени една върху друга кори.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар